Калі думаеце, што прыгатаваць на святочны стол, дык мы вам дапаможам! Прапануем некалькі страў, якія ўпрыгожаць ваш стол у калядныя часы.
Лёгкая салата з печанню траскі і яблыкам
Склад:
Печань траскі – 1 банка
Сыр – 100 грам
Морква (вялікая) – 1 штука
Яйка курынае – 2 штукі
Яблык (вялікі) – 1 штука
Як гатаваць:
- Адварыць яйкі, моркву.
- Нацерці на тарцы моркву, вылажыць першым пластом у салатнік.
- Зліць з печані траскі вадкасць, печань размяць відэльцам і вылажыць на моркву.
- Зняць шкарлупіну з яек, нацерці іх на маленькай тарцы і выкласці трэцім пластом. Крыху пасаліць і змазаць маянэзам.
- Пацерці на тарцы яблык і вылажыць чацвёртым пластом. Зноў крыху змазаць маянэзам.
- Апошнім пластом вылажыць нацёрты на маленькай тарцы сыр.
Качка, запечаная ў рукаве з бульбай, яблыкамі і апельсінамі
Склад:
Качка – 2 кілаграма
Апельсіны – 3 штукі
Яблыкі – 3 штукі
Бульба – па смаку
Соль, перац
Як гатаваць:
- Качку нацерці знутры і звонку сумессю солі і перцу.
- Апельсіны і яблыкі ачысціць ад лупіны і кожны падзяліць на чатыры часткі. Садавінай нафаршыраваць качку і замацаваць птушынае брушка зубачысткамі.
- Пачысціць бульбу і нарэзаць яе долькі. Перакласці ў міску, дадаць да бульбы 2 лыжкі алею і солі. Перамяшаць, каб соль распаўсюдзілася па ўсёй бульбе.
- Качку пакласці ў рукаў. У рукаве па баках птушкі разлажыць бульбу.
- Пячы пры 180-200 С прыкладна 1,5 гадзіны. Пасля рукаў разрэзаць (вельмі асцярожна, у ім гарачая пара, якой можна апячы твар) і пакінуць птушку яшчэ на 15 хвілін, кабя яна зарумянілася.
На кожны кілаграм качкі адводзіцца прыкладна 45 хвілін для гатавання і 10-15 хвілін для атрымання скарыначкі. То бок калі вы маеце качку вагой 1,5 кілаграма, то час гатавання ў рукаве будзе 1 гадзіна 10 хвілін і ячшэ 15 хвілін для скарынкі.
Мандарынавы кекс з імбіром
Гэты кекс — ад знакамітага маэстра Andy chef, аднак я крыху памяняла склад, бо не надта люблю працаваць з вялікай колькасцю арэхавай мукі. Тым не менш ён атрымаўся смачным.
Склад:
Яйкі – 3 штукі
Масла сметанковае альбо алей – 70 грам
Мука міндальная – 70 грам
Мука – 250 грам
Імбір сушаны– 1 сталовая лыжка
Разрыхляльнік – 3 грама
Мандарыны ачышчаныя – 200 грамаў
Цукар – 200 грамаў
Як гатаваць:
- Ачышчаныя мандарыны заліць вадой у невялікім рондалі і давесці да кіпення. Паварыць іх адну хвіліну, каб мандарыны сталі мяккімі. Ваду зліць. Увага! Злівайце ў асобны кубак, яна нам яшчэ спатрэбіцца. Мандарыны блэндэрам давесці да стану пюрэ.
- Узбіць яйкі з цукрам пяць-сем хвілін. Гэта трэба, каб будучы кекс добра трымаў форму.
- У яечную сумесь дадаць мандарынавае пюрэ і імбір. Перамяшаць.
- Дадаць сметанковае масла альбо алей. Зноў перамяшаць.
- Усыпаць у сумесь міндальную і пшанічную муку. Добра вымешаць лыжкай да аднастайнага стану.
- Перакласці цеста ў змазаную алеем форму і выпякаць пры тэмпературы 180 С прыкладна 40 хвілін. Гатоўнасць правярайце шпажкай.
Напой з мандарынам
Памятаеце, мы пакідалі ваду, атрыманую пры варэнні мандарынаў? Калі да яе дадаць цукар, то атрымаецца выдатны злёгку горкі сіроп, які можна дадаваць да гарбаты. Ён надасць незвычайны смак напою.